Första advent !

Eftersom vi är två julmammor så får ni säkert se olika julbilder från oss och olika traditioner. I min familj (Ann-Katrins) så äter vi första advent den första risgrynsgröten och det är då vi tänder första ljuset. Min man lagar världens godaste risgrynsgröt som innan serveringen spetsas med vispad grädde. På julafton äter vi gröt igen, tillagd av min man och lika god som dventsgröten, skillnanden är att då serveras det vörtböd med julskinka också. Mina barn brukar säga att pappas gröt är den godaste julmaten. I år var bara två av våra fyra barn hemma,. men pappa lagade samma dos gröt som han brukar, så till kvällen serveras det nu ris á la malta på resterna.

Fler julbilder kommer senare när jag lärt mig ladda och redigera ordentligt.

Hur blev min julstake då. Jo bara enkel med tre söta tomtar i. Sedan köpte jag under sommaren en rolig ”ren-ljuslykta” och den fick också komma fram idag.

Nu till kvällen så bjöd Uppsala Nya tidning på sitt adventsfyrverkeri ochh jag såg det bra från min balkong i centrala staden. Hoppas ni haft en fin adventsöndag också.

.

Ett svar på “Första advent !”

  1. Fina tomtar. Jag förstår att gröten var god, har han något speciellt sätt att tilllaga den? Kul tradition kanske borde jag införa den med mina vuxna barn!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *